Het Zeeuwse Verliesatelier

Praktijk voor rouw- en verliesbegeleiding

Werkwijze en tarieven

Aanmelding
Wanneer je interesse hebt in een begeleidingstraject bij Het Zeeuwse Verliesatelier, dan kun je jezelf via de contactpagina op deze website (/contact) of telefonisch (06-19583421) aanmelden. Een verwijsbrief van de huisarts is niet nodig.
Vermeldt dat het om een nieuwe aanmelding gaat en laat in ieder geval je naam, telefoonnummer of emailadres achter zodat ik een afspraak met je kan inplannen voor het intakegesprek.

Mocht je nog twijfelen over of rouw- en verliesbegeleiding iets voor je is, neem dan vrijblijvend contact met me op. Dan bespreken we de opties en krijg je een idee of rouw- en verliesbegeleiding helpend voor je kan zijn.

Praktijkruimte Zierikzee en ambulante begeleiding
Iedere donderdag werk ik vanuit mijn praktijkruimte in 'Hart in Zierikzee', Centrum voor Gezondheid en Welzijn (Jannewekken 10a in Zierikzee).
Op overige werkdagen bied ik ambulante begeleiding op locaties door de provincie Zeeland, bijvoorbeeld bij u thuis, binnen uw bedrijf/organisatie of op een andere door u gewenste locatie.

Intakegesprek
In het intakegesprek onderzoeken we samen wat er bij je speelt en aan welke ondersteuning je behoefte hebt. Je krijgt de ruimte om te vertellen tegen welke problemen of klachten je aanloopt en wat je hoopt te bereiken. Door middel van verkennende vragen en eventueel een oefening help ik je helder te krijgen wat je hulpvraag is. Het intakegesprek duurt gemiddeld zo’n 60 minuten.

Begeleidingstraject
Vervolgens gaan we in sessies van 75 minuten samen aan de slag met je hulpvraag. Hierin wordt er o.a. aandacht besteedt aan jouw verliesgeschiedenis en welke rol verlies inneemt in jouw leven. Ook kijken we naar hoe je in het hier en nu omgaat met (de gevolgen van) het verlies, welke moeilijkheden je ervaart, welke hulpbronnen je hebt en hoe je je het verlies zou willen en kunnen integreren in je leven. De precieze inhoud van ieder begeleidingstraject verschilt want ieder rouwproces is uniek en de begeleiding wordt aangepast aan jouw persoonlijke behoeften.

De basis voor deze vorm van rouwbegeleiding bestaat uit persoonlijke gesprekken aangevuld met het werken met kunstzinnige materialen, creatieve werkvormen en korte lichaamsgerichte oefeningen. Dit helpt om alles wat er is te doorvoelen en hier uiting aan te geven in woord en beeld.
Het is belangrijk om te beseffen dat het bij creatief beeldend werken niet om het eindresultaat gaat, maar om (wat je tegenkomt in) het proces. Ervaring met beeldend werken is geen vereiste want het gaat niet om beheersen van technieken of het hebben van talent: de materialen en werkvormen zijn slechts een middel om tot een doel (zelfexpressie, introspectie en betekenisgeving) te komen.

Tarieven
De rouwbegeleiding door Het Zeeuwse Verliesatelier wordt helaas niet vergoed door zorgverzekeraars. Wel kan het zijn dat het bedrijf of de organisatie waarvoor je werkt je in het kader van (rouw)coaching een tegemoetkoming in de kosten kan aanbieden vanuit een individueel keuze budget of ander potje. Informeer hier naar bij je werkgever.

Voor particulieren
Intakegesprek (60 minuten): € 75,-
Losse individuele rouwbegeleidingsessie (75 minuten): € 87,50
Persoonlijk rouwbegeleidingstraject (intakegesprek + 5 rouwbegeleidingsessies á 75 minuten p/s): € 499,-

Voor bedrijven en organisaties (kosten op aanvraag)
- Training 'Omgaan met verlies op de werkvloer' voor leidinggevenden
- Themabijeenkomst 'Omgaan met verlies' voor medewerkers in de zorg of het onderwijs
- Rouwbegeleidingtraject voor medewerkers in rouw
- Professionele consultatie

Workshops & rouwretraites
30 maart 2024: Creatieve rouwretraite 'De kunst van verliezen' https://hetzeeuwseverliesatelier.nl/creatieve-rouwretraite-de-kunst-van-verliezen

Reiskostenvergoeding
Voor huisbezoek of consult op locatie binnen Noord-Beveland worden geen reiskosten in rekening gebracht. Voor afspraken op Zuid-Beveland, Walcheren en Schouwen-Duiveland en overige locaties wordt een reiskostenvergoeding van € 0,39 per km gerekend.

Verhinderd?
Mocht je onverhoopt verhinderd zijn en een afspraak willen afzeggen, laat het me tijdig telefonisch of per mail weten. Annuleer je minder dan 24 uur van te voren, dan worden de kosten voor de sessie in rekening gebracht.